Upplev Järvsö

Om oss

Upplev Järvsö startades 2012 då Pelle med familj flyttade hem till byn igen. Under många år (sedan början av 90-talet) har svensexor, möhippor och kurser hållit dels i Kanotklubben Ljusnans regi samt för Nedre Ljungans forspaddlare. Under de här åren har Järvsö utvecklats till en plats med mer turism med intresse för action och äventyr. Så 2012 kände vi att det var läge att starta detta företag. Vi på Upplev Järvsö brinner för våra respektive aktiviteter och vi hoppas också att det märks då du är gäst hos oss.

Vi jobbar med flera duktiga guider, här ser du dem du oftast stöter på:Pelle Nyberg
 

Pelle Nyberg

Pelle driver Upplev Järvsö och håller i de aktiviteter som håller till i älven; rafting, riverboarding, kajakpaddling samt uthyrning av kajaker.

Pelle har paddlat forskajak i över 20 år är licensierad forsguide och hållit kurser och guidat i Ljungan och Ljusnan. 2012 flyttade han och familjen hem till Järvsö och startade Upplev Järvsö.

Pelle sysslar med många saker och jobbar bland annat som lärare på Mittuniversitetet där han undervisar i bildbehandling och webbdesign. I det egna företaget arbetar han också med webbdesign, foto och utbildning utöver arbetet med Upplev Järvsö. Pelle jobbar också som deltidsbrandman på räddningstjänsten.

På vintrarna kan man skymta Pelle i skogarna kring Järvsöbacken där han försöker hitta de perfekta puderåken och på somrarna cyklar han downhill i Järvsö Bergscykelpark då han inte är i någon fors eller renoverar hus.


 

Anna-Maria ”Annis” Nyberg

Annis är Upplev Järvsö´s säkerhetschef och licensierad forsguide. Hon är även utbildad examinator upp t.o.m. nivå Blå fors inom Svenska kanotförbundets satsning Paddelpasset (http://www.kanot.com/Paddelpasset/ ).

Annis har paddlat forskajak sedan 1999 och har bland annat jobbat som forspaddlingsinstruktör hos Kajaktiv i Dalarna. Vintertid tillbringas i skidbackarna i Tänndalen där hon arbetar som skidpatrull. Tidigare vintersäsonger har hon arbetat i Järvsöbacken och på Kläppen Ski Resort.


 

Cecilia ”Cissi” Olsson

Cissi är utbildad eventmanager, född i Gävle men som senare hamnade i Järvsö (och tur var väl det). Hon tycker om de flesta extremsporter, framförallt snowboard. Vintertid spenderas på lite olika håll, oftast där det är som bäst utförsåkning. Sommaren tillbringas helst i Järvsö. Cissi är licensierad forsguide.


 

Gustaf Andersson

Den havspaddlande och musicerande gymnasieläraren från Forsa. Gustaf har ett starkt friluftsintresse och sysslar med paddling, skidåkning, långfärdsskridskor, fiske och vandring. När han inte är ute i naturen så stänger han gärna in sig i sin studio och skriver låtar. Gustaf är licensierad forsguide och håller även kurser i havspaddling.


 

Marielle ”Mallan” Enkvist

En friluftsmänniska ut i fingerspetsarna som sysslar med allt ifrån paddling, klättring, toppturer, cykling m.m. Finns hon inte hos oss på vattnet så kan du hitta henne som guide på Orbaden Zip & Climb eller i Järvsö bergscykelpark. Mallan är en tjej som gillar fart och fläkt och är ständigt på resande fot med nya äventyr i sikte. Mallan är licensierad forsguide.


 

Clara Fransson

Vår yngsta guide på Upplev Järvsö och den som är mest ordningsam av oss alla med ett konstant leende på läpparna. Clara pluggar naturvetenskap på gymnasiet och är utbildad forsguide. Hon är alpinåkare och har tävlat i många år. På fritiden älskar hon att vara ute, åka skidor, fjällvandra, cykla och såklart paddla. Clara är utbildad forsinstruktör.


 

Shadi Samii

Friluftsmänniska som älskar att tälta. Ser livet som ett äventyr och har inte tid att ha tråkigt. Åker snowboard, helst i puder i alperna. Yogainstruktör på Hudiksvalls gym. Jobbar som chef för social och omsorgsförvaltningen i Glada Hudik. Socionom. Shadi är licensierad forsguide.

Erik Fundin
 

Erik Fundin

Erik är Licensierad forsguide. Med gummibåten är han en klippa på att ta er ner säkert genom Ljusnans virvlande vatten. Eriks stora intresse är jakt med egen hund i Hälsingeskogarna. Erik är utbildad ekonom och socionom vid Umeå universitet och när han inte är i skogen eller forsen arbetar han som chef inom Socialförvaltningen i Ljusdals kommun.

Jonas Rasmusson
 

Jonas Rasmusson

Jonas har paddlat sedan början av 80-talet, är vår mest erfarne guide och har hållit kurser inom alla typer av paddling i drygt 30 år. Jonas är även han licensierad forsguide. Han driver företaget Näsviken Kajak och Fritid och säljer utrustning för paddling i fors och hav.

Han jobbar som Miljöingenjör på Hudiksvalls Kommun. Främst med olika projekt för att sanera markområden från olika typer av föroreningar. Utbildad miljö- och hälsoskyddsinspektör på Umeå Universitet.

Jonas älskar att åka grusväg med sin MC. Små turer och gärna med övernattning i tält på vackra ställen ute i naturen. Eld och god mat är viktiga ingredienser i äventyret.

Upplev Järvsö
Portlidret Stenegård Järvsö • Tel: 0702-555 816 • Epost: info@upplevjarvso.se
Upplev Järvsö är en del av parny ab

Partners:

Vi använder kajaker från Näsviken Kajak och Fritid       Vi har kläder från Houdini