Upplev Järvsö

Om oss

Upplev Järvsö startades 2012 då Pelle med familj flyttade hem till byn igen. Under många år (sedan början av 90-talet) har svensexor, möhippor och kurser hållit dels i Kanotklubben Ljusnans regi samt för Nedre Ljungans forspaddlare. Under de här åren har Järvsö utvecklats till en plats med mer turism med intresse för action och äventyr. Så 2012 kände vi att det var läge att starta detta företag (som för övrigt är en bifirma till Pelles Parny AB). Vi på Upplev Järvsö brinner för våra respektive aktiviteter och vi tror också att det märks då du är gäst hos oss.

Vi samarbetar med flera duktiga guider, här ser du dem du oftast stöter på:
 

Pelle Nyberg

Pelle driver Upplev Järvsö och håller i de aktiviteter som håller till i älven; rafting, riverboarding, kajakpaddling samt uthyrning av kajaker.

Pelle har paddlat forskajak i över 20 år är licensierad forsguide och hållit kurser och guidat i Ljungan och Ljusnan. 2012 flyttade han och familjen hem till Järvsö och startade Upplev Järvsö.

Pelle sysslar med många saker och jobbar bland annat som lärare på Mittuniversitetet där han undervisar i digital bildbehandling samt webbdesign. I det egna företaget arbetar han också med webbdesign, foto och utbildning utöver arbetet med Upplev Järvsö. Pelle jobbar också som deltidsbrandman på räddningstjänsten.

På vintrarna kan man skymta Pelle i skogarna kring Järvsöbacken där han försöker hitta de perfekta puderåken och på somrarna cyklar han mycket downhill i Järvsö Bergscykelpark då han inte är i någon fors eller renoverar hus.


 

Annis Nyberg

Anna-Maria ”Annis” Nyberg är Upplev Järvsö´s säkerhetschef, och arbetar med forsränning, riverboarding, forspaddling och kajakturer. Annis är också examinator upp t.o.m. blå nivå inom Svenska kanotförbundets satsning Paddelpasset (http://www.kanot.com/Paddelpasset/ ).

 

Annis har paddlat forskajak sedan 1999 och har bland annat jobbat som forspaddlingsinstruktör hos Kajaktiv i Dalarna och är licensierad forsguide.

 

Hon är utbildad skidpatrullör och har jobbat i skidpatrullen i Kläppen och Järvsöbacken i många säsonger och som cykelpatrull i Järvsö bergscykelpark. Som patrull arbetar man mycket med säkerhet och förebyggande åtgärder.


 

Erik Westberg

Erik har paddlat fors sedan 1999 och en av grabbarna i det beryktade ”Team dödsteam”. Forskajak, alpin- och längdskidåkare, skidskytt, jägare, egen företagare, skådespelare, hambodansare m.m. En kille med många järn i elden helt enkelt. Arbetar till vardags på Destination Järvsö med bland annat marknadsföring.


 

Erik Fundin

Erik är Licensierad forsguide. Med gummibåten är han en klippa på att ta er ner säkert genom Ljusnans virvlande vatten. Eriks stora intresse är jakt med egen hund i Hälsingeskogarna. Erik är utbildad ekonom och socionom vid Umeå universitet och när han inte är i skogen eller forsen arbetar han som chef inom Socialförvaltningen i Ljusdals kommun.


 

Jonas Rasmusson

Jonas har paddlat sedan början av 80-talet, är vår mest erfarne guide och har hållit kurser inom alla typer av paddling i drygt 30 år. Jonas är även han licensierad forsguide. Han driver företaget Näsviken Kajak och Fritid och säljer utrustning för paddling i fors och hav.

Han jobbar som Miljöingenjör på Hudiksvalls Kommun. Främst med olika projekt för att sanera markområden från olika typer av föroreningar. Utbildad miljö- och hälsoskyddsinspektör på Umeå Universitet.

Jonas älskar att åka grusväg med sin MC. Små turer och gärna med övernattning i tält på vackra ställen ute i naturen. Eld och god mat är viktiga ingredienser i äventyret.

Karin Trolin
 

Karin Trolin

Tjejen från grannkommunen som brinner för Hälsinglands friluftsliv.

Karin är utbildad klätter- och forspaddlingsinstruktör. Även hon är en person med många ”järn i elden”. Förutom klättring och forspaddling så är hon instruktör inom lavin (Sveriges första kvinnliga).

Vintertid arbetar Karin med fjällsäkerhet i bla Jämtlandsfjällen genom Åre lavincenter och som skidpatrull.

Upplev Järvsö
Portlidret Stenegård Järvsö • Tel: 0702-555 816 • Epost: info@upplevjarvso.se
Upplev Järvsö är en del av parny ab

Partners:

Vi använder kajaker från Näsviken Kajak och Fritid       Vi har kläder från Houdini