Upplev Järvsö
Forsränning i Ljusnan

Forsränning

Forsränning i gummibåt är en rolig och fartfylld upplevelse. Rafting, som det också kallas, passar alla som tycker det är kul att vara ute på vattnet. Följ med oss i forsen och far fram med båten över vågorna. Vi kör i Edängeforsen (fors klass 3) som är en av Sveriges bästa forsar för forsränning där vi kan utöka svårighetsgraden alltefter gruppen känner sig trygga i vattnet. Här finns allt från lugnt strömmande vatten till rejäla vågor och valsar. Aktiviteten är lämplig som teambuilding.

Sommaren 2018 fick verkligen Edängeforsen testas ordentligt då vi hade flöden från 1200 m3/s ned till 50 m3/s. Flöden som alla är roliga på sitt sätt. Så var inte oroliga för att det inte ska finnas tillräckligt med vatten, eller för mycket vatten, Edängeforsen levererar alltid.

Tid: 3 timmar
Antal deltagare: 5-28
Säsong: Maj-Oktober (fungerar i höga såväl som låga flöden under denna period)
Åldersgräns: 12 år

I priset ingår instruktör, våtdräkt, flytväst, hjälm, paddel och gummibåt. Medtag egna badkläder samt skor som sitter bra på foten och kan blötas ner (vanliga gympaskor är perfekta). Någonting att dricka kan vara bra då man brukar bli törstig efter några timmar på vattnet.

Var?
Vi håller till i Edängeforsen i Ljusnan strax söder om Ljusdal (ca 5 km) och ca 15 km norr om Järvsö. Enklast hittar man genom att åka till Ljusdals golfbana och där följa vägen som övergår till grusväg och korsar golfbanan. Från golfbanan är det ca 3,5 km till forsen. Där ligger kanotklubbens stuga som vi håller till vid. Åker man för långt kommer man till en vändplan ca 200m förbi stugan. Då är det bara att vända tillbaka och stanna vid första huset. Adressen är Svinhammarsvägen 382, Ljusdal. Man kan också åka  från andra hållet om man kommer från Järvsö och östra sidan. Då åker man till Edängeforsens slut och parkerar vid de två gamla järnvägsbroarna (parkering finns skyltad) och promenerar vägen upp förbi avspärrningarna och vändplanen upp till stugan i toppen av forsen ca 300m längre upp, då är adressen Edängevägen 360, Ljusdal. OBS! Det är adressen till grannfastigheten, parkera inte hemma hos dem.

Viktig information:

  • Vi har ett stort säkerhetstänk i företaget och arbetar efter gällande bestämmelser.
  • Våra guider är välutbildade och licensierade av Transportstyrelsen.
  • Aktiviteten kräver att deltagarna kan simma och är nyktra!
  • Aktiviteten sker på egen risk.

För mer information och bokning maila info@upplevjarvso.se eller ring 0702-555 816.

Så här funkar forsränning hos Upplev Järvsö:

Upplev Järvsö
Portlidret Stenegård Järvsö • Tel: 0702-555 816 • Epost: info@upplevjarvso.se
Upplev Järvsö är en del av parny ab

Partners:

Vi använder kajaker från Näsviken Kajak och Fritid       Vi har kläder från Houdini